Buurtbewoners in Rheden niet blij met bouwplannen Albert Heijn

Buurtbewoners in Rheden niet blij met bouwplannen Albert Heijn Foto: Martin Slijper
Buurtbewoners in Rheden niet blij met bouwplannen Albert Heijn Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Albert Heijn wil haar vestiging in Rheden al sinds 2017 uitbreiden. Dat lijkt nu ook te gaan gebeuren. De gemeente Rheden zal de plannen waarschijnlijk dinsdagavond goedkeuren. Maar buurtbewoners zijn niet blij met de plannen en denken dit uit te gaan vechten tot aan de Hoge Raad.

Becedo Vastgoed, eigenaar van het filiaal Albert Heijn op de hoek van de Groenestraat en de Oranjeweg, wil het winkelvloeroppervlak van 900 m2 uitbreiden tot 1400 m2 met een flinke parkeerplaats erbij. Rheden zal de aangepaste bestemmingsplannen dinsdagavond waarschijnlijk met een hamerstuk goedkeuren.

Maar buurtbewoners aan de Steenbakkersweg zijn niet blij met de plannen van de Albert Heijn. Ze zijn niet tegen uitbreiding, maar wel tegen een muur van 4,5 meter hoog in hun achtertuin op de erfgrens.

Hoge Raad

Buurtbewoners denken erover om dit uit te vechten tot aan de Hoge Raad. Ze hebben niet het idee dat supermarkt Albert Heijn met de bewoners meedenkt. De gesprekken die Albert Heijn afgelopen week nog had met de bewoners zijn nergens op uitgelopen. Albert Heijn wil de plannen niet aanpassen.

Meer weten, kijk ook hier

Zie ook: Politiek niet blij met Albert Heijn in Rheden
Zie ook: Sloop van panden in het centrum van Rheden in volle gang
Zie ook: Sloop voor uitbreiding Albert Heijn in Rheden begonnen 2017
Zie ook: Albert Heijn in Rheden wil twee panden slopen en fors uitbreiden 2017

Buurtbewoners in Rheden niet blij met bouwplannen Albert Heijn – Foto: Martin Slijper
Buurtbewoners in Rheden niet blij met bouwplannen Albert Heijn – Foto: Martin Slijper