Steven Marshall volgt raadslid Ties Kuijpers op bij D66

D66 Foto: D66
D66 Foto: D66

RHEDEN – Ties Kuijpers stopt al na twee jaar als raadslid bij D66 Rheden. De plaats van Kuijpers in de gemeenteraad is door Steven Marshall ingenomen. Hij was de afgelopen twee jaar al fractievolger bij D66.

Dit werd dinsdagavond ook officieel bekendgemaakt tijdens de gemeenteraadsvergadering. Waarom de partij weinig aandacht aan het wisseling van de wacht wilde geven is niet bekend.

Als reden voor het indienen van zijn ontslag noemt Ties Kuijpers het feit dat hij het raadswerk niet langer kan combineren met zijn privéleven. Naast raadslid is hij ook nog werkzaam als Business analist bij Alliander. En daarnaast is hij vorig jaar vader geworden.

Het raadslidmaatschap draait om keuzes maken. De beslissing om te stoppen doet mij pijn in het hart, maar is de beste keuze voor onze inwoners die rekenen op hun volksvertegenwoordigers. Ik heb de afgelopen jaren met liefde de verdieping opgezocht in dossiers die belangrijk zijn voor Rheden. Nu draag ik het stokje over”, zo vertelt Ties Kuijpers in een korte verklaring op de lokale website van D66.

Steven Marshall

Steven Marshall, sinds december 2023 ook fractievolger, neemt de vrijgekomen zetel van Ties Kuijpers de komende twee jaar over. Marshall is al langer betrokken bij D66. Hij is ook al bestuurslid en penningmeester van de afdeling Rheden-Rozendaal.

Naast het vertrek van Kuijpers heeft raadsvolger ook Krista Heins besloten na 14 jaar te vertrekken bij de Rhedense D66-fractie. Ze wordt nu fractievolger van de Provinciale Statenfractie van D66. Wie haar opvolgt is nog niet bekend..