150 jaar begraafplaats Ellecom: een bijzondere viering

Begraafplaats Ellecom De Steeg Foto: Martin Slijper
Begraafplaats Ellecom De Steeg Foto: Martin Slijper

ELLECOM – De begraafplaats aan de Zutphensestraatweg in Ellecom, tegenover Avegoor, viert op 22 juni haar 150-jarig bestaan. Deze bijzondere mijlpaal wordt gevierd door het bestuur en de vrijwilligers, samen met familieleden van overledenen en inwoners van Ellecom en de Steeg.

Tijdens de viering wordt de gerestaureerde graftrommel van Jantje van Hall teruggeplaatst. Jantje, het zoontje van de plaatselijke bakker, overleed 101 jaar geleden op negenjarige leeftijd aan bloedvergiftiging. Zijn ouders, vijf zusjes en schoolvriendjes rouwden jarenlang om zijn verlies. Na het overlijden van zijn ouders kwamen zij weer bij Jantje samen in hetzelfde graf, dat onlangs is gerestaureerd.

De schoolvriendjes van Jantje lieten destijds een graftrommel maken, gevuld met bloemenversierselen. Dankzij de ‘Ik Buurt Mee’ bonnen uit de Rhedense dorpen is ook deze trommel volledig vernieuwd. Wethouder Gea Hofstede zal de graftrommel bij Begraafplaats Ellecom de Steeg op zaterdag 22 juni terugplaatsen op het graf van Jantje van Hall.