Dieren denkt na over eigen democratische gekozen dorpsvlag

Callunaplein Foto: Google Maps
Callunaplein Foto: Google Maps

DIEREN – Ook Dierenaren willen wel een eigen vlag. Dat blijkt uit een vragen die Studio Rheden stelde aan winkelend publiek op het Callunaplein in Dieren.

In het verleden heeft het bedrijf OudZuidOntwerp uit Dieren-Zuid geprobeerd een vlag voor Dieren te bedenken, maar dat wordt het niet. Diverse inwoners hebben namelijk serieus kritiek op de vlag. Die vlag moet wel democratisch worden gekozen.

Je kunt niet zomaar een ontwerp verzinnen en dit als de Dierense vlag verkopen“, zo vertelt Dierenaar Thijs aan Studio Rheden. “Laat de leden van een lokale vereniging bijvoorbeeld een opzetje maken!

Bovendien moeten wij Dierenaren kiezen uit meerdere ontwerpen”, zo vertelt Nora. “En een vlag moet met meerderheid van de stemmen worden gekozen.

De gemeente Rheden liet eerder weten dat ze het heel “belangrijk vinden dat bij inwoners draagvlak is voor een dorpsvlag.” Ook al hoeft die vlag niet officieel goedgekeurd te zijn door de gemeente.

Laag-Soeren

In het nabijgelegen Laag-Soeren hebben de bewoners wel massaal een eigen vlag ontworpen, wat mogelijk een inspiratie kan zijn voor Dieren om een vergelijkbaar proces te overwegen.

Meer weten, zie ook:

– Zie ook: Onenigheid in Dieren: Wie bepaalt de vlag van het dorp
– Zie ook: Krijgt Dieren binnenkort ook een eigen dorpsvlag?
– Zie ook: Laag-Soeren kiest nieuwe dorpsvlag