Voorbereiding uiterwaardengebied tussen Arnhem en De Steeg voor klimaatverandering

IJssel Foto: Martin Slijper
IJssel Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Het 14 kilometer lange uiterwaardengebied tussen Arnhem en De Steeg wordt klaargemaakt voor de klimaatverandering. Het gebied moet voorbereid worden op zowel natte als droge tijden, en daarom wordt er langs de IJssel een nieuw rivierpark gepland: Rivierklimaatpark IJsselpoort.

Rivierklimaatpark IJsselpoort

Het Rivierklimaatpark IJsselpoort moet vanaf 2030 ruimte bieden voor de rivier, bedrijven, natuur, scheepvaart en recreatie. Burgers en belanghebbenden kunnen hun reacties geven op het startdocument van het project, dat de basis vormt voor de verdere voorbereidingen.

Reageren

Belangstellenden kunnen tot en met 31 juli 2024 reageren. Alle documenten zijn digitaal beschikbaar op www.rivierklimaatpark.nl en liggen tevens ter inzage in het gemeentehuis van Rheden.

Samenwerking

Rivierklimaatpark IJsselpoort is een samenwerkingsproject van negen partijen: de gemeenten Arnhem, Duiven, Rheden, Westervoort en Zevenaar, waterschap Rijn en IJssel, provincie Gelderland, het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, en Natuurmonumenten.

Wat gaat het Rheden kosten?

De kosten van het project bedragen meer dan 64 miljoen euro. Gemeente Rheden betaald daar 390.000 euro aan mee. Omdat deze kosten in 2021 zijn berekend, kan het zijn dat deze door inflatie nog verder stijgen.