Eerbetoon aan Rhedense Veteranen

Foto van veteranendag Rheden 2022 Foto: Martin Slijper
Foto van veteranendag Rheden 2022 Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Burgemeester Carol van Eert ontving vrijdag 28 juni de veteranen die in de gemeente Rheden wonen, ter gelegenheid van de Nederlandse veteranendag.

De bijeenkomst vond, vanwege de nieuwbouw van het gemeentehuis, net als vorig jaar weer plaats op Landgoed Bronbeek. Tijdens deze bijeenkomst sprak de burgemeester zijn waardering uit voor het werk van de Rhedense veteranen.

De veteranendag was een eerbetoon aan Nederlandse veteranen – jong en oud, man en vrouw – die zich hebben ingezet voor de vrede.

De gemeente Rheden telt 252 veteranen die rechtstreeks betrokken zijn geweest bij oorlogshandelingen of vredesmissies. Die hebben allemaal een uitnodiging gehad. Dit varieert van de Tweede Wereldoorlog, Korea en Indië tot Libanon, Cambodja, Soedan, het voormalig Joegoslavië, Irak, Afghanistan en Nieuw-Guinea.