Emmy Olsthoorn neemt leiderschap over in Rozendaal

Emmy Olsthoorn neemt leiderschap over in Rozendaal Foto: Martin Slijper
Emmy Olsthoorn neemt leiderschap over in Rozendaal Foto: Martin Slijper

ROZENDAAL – Liselore Wentink en Emmy Olsthoorn kwamen dinsdagavond met een oude Chevrolet uit 1972 naar het gemeentehuis van Rozendaal. Daar ging Liselore haar ambtsketen overgedragen aan Emmy. Ze wordt de zesde kinderburgemeester van de gemeente Rozendaal.

Emmy zal zich het komende schooljaar inzetten voor de kinderen en jongeren van Rozendaal. Daarnaast zal zij burgemeester Weststeijn en de wethouders vergezellen bij diverse activiteiten en officiële gelegenheden.

Sollicitatie

Emmy Olsthoorn was één van de twee kandidaten voor deze functie. Een jury bestaande uit vijf leden van de Jongerenraad, waaronder de huidige kinderburgemeester Liselore Wentink, voerde gesprekken met beide sollicitanten. Uiteindelijk gaf Emmy’s presentatie de doorslag. Emmy is negen jaar oud en gaat na de zomervakantie naar groep 8 van IKC Dorpsschool Rozendaal.

Burgemeester Weststeijn: “Wat is het leuk om te zien dat er ieder jaar weer kinderen zijn die zich samen met mij willen inzetten voor ons dorp.

Tekst gaat verder onder foto

Emmy Olsthoorn neemt leiderschap over in Rozendaal – Foto: Martin Slijper

Taken

Emmy zal de kinderen binnen de gemeente een stem geven, ondersteund door de Jongerenraad. Daarnaast zal zij een rol spelen bij diverse evenementen, zoals 4 en 5 mei, Koningsdag, de bedriegertjesloop en het sinterklaasfeest.

Zie ook: Rozendaal installeert nieuwe burgemeester op 2 juli

Raadsleden van Rozendaal – Foto: Martin Slijper