Bekende Velpenaar Kees Momma krijgt nieuwe documentaire

Autistische Kees Momma uit Velp Foto: Videoland
Autistische Kees Momma uit Velp Foto: Videoland

VELP – Documentairemaakster Monique Nolte werkt aan een nieuwe documentaire over Kees Momma, de bekende autistische Velpenaar. De documentaire, ‘Kees Vliegt Echt Uit’, is een vervolg op de eerdere films ‘Het Beste voor Kees’ en ‘Kees Vliegt Uit’.

In deze documentaire wordt een zware periode uit het leven van Kees belicht. Zijn grootste angst, het overlijden van zijn moeder, komt aan bod. Henriëtte Momma overleed eind mei 2024 op 90-jarige leeftijd.

De opnames zijn al begonnen en deze week zijn de eerste beelden getoond. In een van de scènes praat Kees openhartig met zijn buurvrouw Rita over zijn verdriet. De documentaire wordt exclusief uitgezonden op Videoland.

“Het is aflopende zaak met mijn moeder”, vertelt kees aan zijn buurvrouw. Dan vertelt kees dat zijn moeder erg zwak is geworden. De buurvrouw vraagt bezorgt: “wat dan? Is er iemand die dan voor jou?…” Kees reageert: “Er is niemand hier in de buurt verder. Ja, ik heb alleen jullie op wie ik kan terugvallen. Maar verder is er niemand in de buurt tot nu toe bij wie ik terecht kan.”

Meer weten, kijk ook hier:

Terug kijken: Het Beste voor Kees
Zie ook: Moeder van autistische Kees Momma uit Velp overleden
Zie ook: Autistische Kees Momma uit Velp krijgt docu op Videoland
Zie ook: Scenario D is ‘verschrikkelijke ramp’ voor Kees Momma uit Velp
Zie ook: Docu over autistische Kees uit Velp krijgt meeste stemmen