Avan begint leerlingenvervoer zonder chaos

Foto: Omroep Gelderland

DE STEEG / BEMMEL – Het callcenter van vervoerder Avan in Bemmel was erop berekend: veel problemen bij de start van het nieuwe schooljaar. En ja, er ging het een en ander mis, maar van chaos was geen sprake. De vervoerder zegt geleerd te hebben van vorig jaar.

Maandag begon leerlingenvervoerder Avan met 130 nieuwe leerlingenvervoerroutes in 12 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen, waaronder de gemeenten Rheden en Rozendaal. De conclusie na de eerste dag is dat het bij lange na niet zo’n bende is als vorig jaar.

‘Vorig jaar was voor ons echt een leermoment,’ vertelt woordvoerder Gilbert Mulder. Hij houdt maandagochtend nog wel een slag om de arm. ‘Wij denken nu dat alle leerlingen ingepland in het vervoer zitten, maar ik sluit niet uit dat er toch nog dingen misgaan.’

‘Het is zeker druk geweest de afgelopen weken’, zegt Ronny Koning, coördinator bij Avan. ‘Ik ben bijna niet thuis geweest. We hebben veel contact gehad met gemeentes, zij moeten ons de juiste informatie sturen. Vorig jaar bleek dat veel problemen te voorkomen waren geweest als we op tijd de juiste informatie hadden gehad. Daar hebben we veel op ingezet.’

Avan verzorgt sinds 1 september 2016 al de regiotaxi in de gemeenten Rheden en Rozendaal. In het begin zorgde dit voor veel klachten van gebruikers.

Leerlingenvervoer in Rheden en Rozendaal gaat over naar AVAN