Meynou Jacobs wint Burgemeester de Bruin prijs

Foto: RIQQ / Meynou Jacobs

DIEREN – Kunstenaar Meynou Jacobs uit Dieren krijgt op woensdag 14 november uit handen van Burgemeester Carol van Eert de RABO Burgemeester de Bruijn prijs uitgereikt.

Deze aanmoedigingsprijs, georganiseerd door Cultuurbedrijf RIQQ, wordt uitgereikt aan kunstenaars die een band hebben met de gemeente Rheden, aan het begin van een professionele carrière staan en boven de middelmaat uitsteken.

Meynou Jacobs gaat regelmatig met haar schildersezel de bossen in om te schilderen. Haar werk wordt door de jury beoordeeld als ‘traditioneel’. Zelf vindt ze dat niet zo vreemd omdat ze voornamelijk in de natuur schildert.

Uitreiking
De prijsuitreiking, die publiek toegankelijk is, vindt woensdag plaats vanaf 19.30 uur in De nieuwe Ruimte, de expositieruimte in de voormalig bibliotheek te Velp, Den Heuvel 32.

Vorig jaar ging de prijs naar Klavecinist en hoornist Emmanuel Frankenberg uit Velp. Deze prijs was een initiatief van de gemeenteraad van Rheden als eerbetoon aan de in 1959 plotseling overleden burgemeester de Bruin die veel belang hechtte aan cultuur en vorming van de jeugd.