Bewoners Mauritiusstraat teleurgesteld in politiek Rheden

Foto: Dick Jurriens (na verbouwing)

RHEDEN – Veel bewoners van de Mauritiusstraat in Rheden zijn teleurgesteld in politiek Rheden, zo blijkt uit de eerste reacties van omwonenden. Alleen extra ruimte voor opvang van pleegkinderen in een crisissituatie. Dat was wat Willem Kruithof wilde met een nieuwe aanbouw aan zijn huis. En nu moet hij alles laten afbreken binnen twee maanden.

Dit is een grote teleurstelling voor veel mensen. Ook geen enkele partij in de gemeenteraad heeft gereageerd op de open brief. Het vertrouwen in de politiek heeft hierdoor bij diverse bewoners een grote deuk opgelopen.

Bewoners vragen zich dan ook hard op af wat heeft stemmen nog voor zin. Dit zijn de eerste reacties van de direct omwonenden.

  • Er wordt toch niet naar de burger geluisterd en dat terwijl zij er zitten voor ons?
  • Het college is geheel aan de bezwaren van de omwonenden voorbij gegaan en dan met name wat het resultaat zal zijn na het afbreken van één meter.
  • De menselijke maat schijnt niet te tellen in het gemeentehuis, alleen maar de regels waar men zich achter verschuilt .
  • Van het begin af aan de hakken in het zand dus de ene meter eraf.
  • Wat heeft het college nog met pleegzorg? Alleen maar borden ophangen door de wethouder voor het werven van pleeg gezinnen bij scholen?

De politiek is van mening dat wanneer nu niet zou worden gehandhaafd, dat mogelijk onrecht doet aan inwoners die in het verleden wel een aangepast plan uitvoerden of herstelden na een handhavingstraject.