Aanhouding in trein Velp met getrokken pistolen

Foto: Kasper Siebrands

VELP – De politie heeft zaterdagavond op station Velp een 27-jarige Arnhemmer aangehouden. Hij wordt ervan verdacht treinpersoneel te hebben bedreigd met een wapen. Kort daarna werd een tweede man aangehouden die zich bemoeide met de aanhouding.

De Arnhemmer bedreigde het treinpersoneel rond 23.00 uur met een wapen. Twee agenten gingen met getrokken pistool de trein in en overmeesterden de verdachte. De man verzette zich hevig.

Een reiziger die in een andere coupe zat, een 44-jarige man uit Dieren, bemoeide zich met de aanhouding en werd even later ook aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling en belemmering van ambtenaren. Hij had geen wapen bij zich.

Volgens de politie hebben overige reizigers geen last gehad van het incident. Zij stonden rustig op het station.