Vrachtwagens weer in problemen bij Lidl in Velp

Foto: Martin Slijper

VELP – Een jaar geleden kwamen bewoners bij de Lidl in Velp vanwege een slechte verkeerssituatie met een oplossing voor de vrachtwagens die goederen aanleveren bij de Lidl. Maar sinds deze week zijn er weer nieuwe problemen.

De gemeente heeft nu een paal midden op de straat laten plaatsen om auto’s erop te wijzen dat dat gedeelte van de Noorder Parallelweg eenrichtingsverkeer is.

Maar dit levert weer veel problemen op voor de vrachtwagens die goederen komen afleveren bij supermarkt Lidl. Ze kunnen de bocht niet meer maken en rijden hierdoor schade. Chauffers rijden bijvoorbeeld hun knipperlichten kapot en krijgen vaak lakschade door de nieuwe situatie.

De Lidl, die niet is geinformeerd, denkt dat de paal midden op de weg staat omdat veel automobilisten zich niet aan de regels houden op de eenrichtingsweg en de politie controleert amper bij de Lidl.

Foto: Martin Slijper

Eenrichtingsweg
De gemeente Rheden heeft de eenrichtingsweg twee jaar geleden ingesteld voor een klein deel van Noorder Parallelweg. Bij de spoorwegovergang konden grote voertuigen, zoals vrachtverkeer voor de Lidl, vanaf de Larensteinselaan de Noorder Parallelweg niet goed in rijden als er gelijktijdig ook verkeer uit diezelfde straat komt. Dat zorgde volgens de gemeente voor onveilige situaties en bewoners hadden de oplossing.