Kinderspeelplaats afgesloten vanwege de eikenprocessierups

Foto: Studio Rheden

ROZENDAAL – De gemeente heeft de kinderspeelplaats in Rozendaal tijdelijk afgesloten. De kinderspeelplaats op de hoek van de Jagermeesterlaan en de Hertog van Gelrestraat is afgesloten vanwege de eikenprocessierupsen.

Kinderen die gebruik willen maken van de kinderspeelplaats moeten tijdelijk een andere plek gaan zoeken om te spelen.

Ook de gemeente Rheden heeft hier last van. Rheden zegt dagelijks meldingen binnen te krijgen en kan het bestrijding hiervan niet meer aan, net als veel andere gemeenten.

Op veel plekken is het aantal eikenprocessierupsen verdrievoudigd. De rups, een larve van een nachtvlinder, verspreidt brandharen die voor ernstige gezondheidsklachten kunnen zorgen bij mensen en dieren. Zo kunnen de haartjes jeukende bultjes en benauwdheid veroorzaken.

Foto: Studio Rheden