Streeknieuws

Kogelstootster Benthe König uit Velp zesde op EK onder 23

Foto: Omroep Gelderland

VELP – Benthe König uit Velp is bij de Europese kampioenschappen onder 23 jaar in het Zweedse Gävle als zesde geëindigd bij het kogelstoten. Haar dorpsgenote Jasmijn Lau pakte een dag eerder brons op de 10 kilometer.

De 21-jarige König stootte de kogel tot 16.37 meter. Landgenote Jessica Schilder deed het met 16.51 meter iets beter en werd vijfde.

König pakte in februari het zilver op de NK Indoor in Apeldoorn. Ze eindigde toen achter haar trainingsmaatje Jorinde van Klinken uit Arnhem.

Deel dit artikel:

Reageren is niet mogelijk

Persberichten, wetenswaardigheden en tips, mail de redactie

Wij plaatsen functionele cookies, om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens. Wij maken geen gebruik van advertentiecookies. Klik op meer informatie over ons cookiebeleid. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten