Wethouder Marc Budel ontvangt eerste peuken pocket

Foto: Ben Denekamp

DIEREN – Winkeliersvereniging Dieren heeft in samenwerking met de gemeente Rheden en het Peukenmeisje uit Ellecom een peukenproject ontwikkeld. Door dit bijzondere project zullen er in de toekomst minder peuken op de grond belanden.

Wethouder Marc Budel zal vrijdag om 11 uur de eerste Peukenpocket in ontvangst. Vanaf dat moment zullen de peukenpockets bij alle verkooppunten van tabak in Dieren te verkrijgen zijn. En bij het peukenproject zullen alle kopers van filtersigaretten een flyer meekrijgen. Op deze flyer staat informatie over de vervuiling door peuken.

“Zo willen we de vervuiling door peuken terugdringen”, aldus Bernadette Hakken, beter bekend als het Peukenmeisje.

Peukenpocket
De peukenpocket is ongeveer 8 x 8 cm groot en kost 2 euro. De binnenzijde is gemaakt van brandwerende folie. De peuk kan er dus brandend ingestopt worden. Als je de peukenpocket dicht doet, dan sluit hij luchtdicht af. Geen stank in je broekzak of je tas en de peuk gaat vanzelf uit. Wanneer je een prullenbak tegenkomt leeg je je peukenpocket en hij is weer klaar voor gebruik.