Groot feest bij buurtwinkel Spar in Dieren

De Spar in Dieren Noordoost. Foto: Peter De Haan

– De Spar in Dieren Noordoost bestond afgelopen week 40 jaar. Behalve het 40-jarig bestaan van de Spar vierden de medewerkers ook het 40-jarig dienstjubileum van medewerker Astrid. Zij kreeg de jubileum speld met het Spar logo uitgereikt.

Martin en Miranda Eijkman zijn al bijna 9 jaar de eigenaren. Ze hebben van de Spar een echte buurtsuper gemaakt door extra aandacht te besteden aan het contact met de klanten. “De persoonlijke benadering en aandacht voor de klanten zie je tegenwoordig niet in iedere winkel terug”, zo vertelt Martin Eijkman. “We brengen de oude glans van de Spar weer terug.”

Ontmoetingsplekje voor buurtbewoners

De buurtsuper in Dieren Noordoost functioneert vaak als ontmoetingsplekje voor buurtbewoners. Op deze plek vinden belegde broodjes, warme saucijzen, zelf gemaakte pizza’s, warme croissants en huisgemaakte salades gretig aftrek. En ook dit jaar zal er waarschijnlijk weer een leuke oliebollenkraam te vinden zijn voor de winkel.

Buurtfunctie

Behalve de supermarkt heeft de Spar meerdere buurt functies zoals een PostNL afhaalpunt en de bezorgdienst voor boodschappen. Maar Martin en Miranda zijn ook actief in andere lokale activiteiten, zoals burendagen en een buurtfeest met BBQ.

En bij de flessen inlever automaat is het regelmatig mogelijk om het statiegeld aan goede doelen te doneren. Zo was er onder andere een actie om een AED te financieren welke nu ook aan de muur van de Spar hangt, aldus Martin Eijkman.

De Spar in Dieren Noordoost – Foto: Peter de Haan

Geschiedenis

In december 1982 werd de eerste paal geslagen voor de Spar buurtsuper aan de Cederlaan in Dieren. Tijdens het 40-jarig bestaan van de Spar heeft de winkels 6 verschillende ondernemers gekend. De familie Stronks begon eind 1988. Na 3 jaar heeft Ben Rook de winkel overgenomen. En 20 jaar later verkocht hij de winkel aan Geersing. Bijna 5 jaar later werd De Groot eigenaar en een jaar later Lendering. In 2013 namen Martin en Miranda Eijkman de Spar op de Cederlaan over.