Dieren, Laag-Soeren en Spankeren krijgen nieuwe predikant

Wilspamarkt en kerk Spankeren. Foto: Studio Rheden

– Ronald Heins wordt vanaf 2023 in de hervormde gemeente Spankeren, Laag-Soeren en Dieren Noordoost en de Protestantse gemeente van Dieren de nieuwe predikant. Dit wordt op 12 februari 2023 bevestigd.

Heins is momenteel nog predikant in de Protestantse gemeente Zutphen. De 56-jarige is voorheen ook werkzaam geweest in de Protestantse gemeentes Eerbeek en Schaarsbergen.

Fusie

Beide gemeentes zijn bezig met een fusie die in een vergevorderd stadium is. Met Pinksteren 2023 gaat dit resulteren in de nieuwe ‘Protestantse gemeente Zuidoost-Veluwezoom Dieren, Laag-Soeren en Spankeren’.

De vacature voor predikant die in ‘Spankeren’ was ontstaan in februari 2020 door het vertrek van Quik-Verweij is daarmee weer vervuld. Na de fusie zal Ronald Heins onderdeel uitmaken van het pastores team van de nieuwe gemeente dat verder bestaat uit predikant Frans Ort, ouderenpastor Meinie Visser en kerkelijk jeugdwerker Jantine Groenewold.

Na de fusie blijven de Dorpskerk in Spankeren en de Boskapel in Laag-Soeren in gebruik voor zondagse diensten.

Zie ook: Protestantse en Hervormde gemeente willen in 2023 fuseren