Nieuwe brandweerwagens in Velp, Rheden en Dieren

Brandweer Velp. Foto: Brandweer Velp

– De brandweer van Dieren heeft eind december een bijzonder en groot kerstcadeau gekregen. Bij de brandweerkazerne aan de Burgemeester Bloemersstraat werd een nieuwe tankautospuit afgeleverd.

Brandweervrijwilligers oefenen momenteel met dit nieuwe brandweervoertuig. In de loop van januari zal de tankautospuit gebruikt gaan worden bij een alarmering.

Brandweer Dieren – Foto: Brandweer Dieren

Rheden

Ook Sinterklaas heeft aan de brandweer in Rheden gedacht. Begin december werd een nieuwe tankautospuit afgeleverd. De komende tijd zullen de brandweervrijwilligers gaan oefenen met de nieuwe tankautospuit zodat die ook snel ingezet kan worden. Met de komst van de nieuwe tankautospuit zal de brandweer ook afscheid nemen van de 5241 en binnenkort ook van de 5231.

Brandweer Rheden – Foto: Brandweer Rheden

Velp

Naast Rheden en Dieren mocht de brandweer aan de Noorder Parallelweg in Velp vorig jaar ook een nieuwe waterwagen in gebruik nemen. De nieuwe tankautospuit (TS-BT) is 8.30 meter lang, 2.50 meter breed en 3.35 meter hoog en weegt 18.600 kg. De inhoud van watertank is 4500 liter en er is plek voor 7 brandweermannen en vrouwen.