Onenigheid in Dieren: Wie bepaalt de vlag van het dorp

Dorpsvlag Dieren Foto: Carlo Polman - OudZuidOntwerp Dieren
Dorpsvlag Dieren Foto: Carlo Polman - OudZuidOntwerp Dieren

DIEREN – Het ontwerp en de verkoop van de vlag van Dieren hebben enige opschudding veroorzaakt onder inwoners van het dorp. De vlag, gecreëerd door OudZuidOntwerp, heeft geen democratisch proces doorlopen en wordt direct te koop aangeboden, wat tot kritiek heeft geleid…

Sommige burgers vinden het vreemd dat een vlag, die wordt gepresenteerd als ‘Dierense vlag’, zonder inspraak van de gemeenschap is ontwikkeld en door OudZuidOntwerp commercieel wordt geëxploiteerd. Die zijn daar niet blij mee.

Draagvlak voor dorpsvlag?

De gemeente benadrukt dat de vlag niet officieel goedgekeurd moet worden door het college of de raadsleden van Rheden. Maar de gemeente laat wel weten dat ze het heel “belangrijk vinden dat bij inwoners draagvlak is voor een dorpsvlag.”

In Laag-Soeren is het idee voor een vlag wel uit de bewoners zelf voortgekomen. ”Veel inwoners uit het dorp hebben daarover meegedacht en uiteindelijk ook met elkaar een keuze gemaakt. Alleen dan kan zo’n vlag een succes worden”, aldus een woordvoerder van de gemeente.