Waar moet het beeld van Ome Jan komen te staan?

Ome Jan Foto: Martin Slijper

RHEDEN – De gemeente Rheden is nog steeds op zoek naar een locatie waar het beeldje van Ome Jan moet komen te staan. Vandaag is het alweer een half jaar geleden dat het miniatuurbeeld onthuld werd, maar het zit nog steeds in de doos.

Het beeldje werd op 6 oktober 2023 onthuld door Paul Hofman. De wethouder deed dat in Dorpshuis ‘Willem de Zwijger’ op het Meester B. van Leeuwenplein in Rheden.

Het gaat hier overigens om een replica van slecht 30 cm hoog, niet om het origineel van ruim 1 meter hoog. Toch betaalde de gemeente nog 7500,– euro voor het kleine beeldje. Het origineel staat nog steeds op het Eiland in het centrum in Arnhem achter de huidige Primark.

Wie een leuk plek weet voor het beeldje kan dit melden bij de gemeente Rheden.

Zie ook: Wethouder onthulde Ome Jan uit Rheden en stopte hem weer in de doos