Eerste verdachte van drugslab in Rheden mag de cel in

Drugslab in Rheden Foto: Martin Slijper
Drugslab in Rheden Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Een 54-jarige Nederlander, de betrokkene was bij een drugslab in Rheden in juni 2023, die inmiddels naar Paraguay is geëmigreerd, kreeg vrijdag van de rechter twee jaar gratis verblijf met kost en inwoning aangeboden in een gevangenis in Nederland.

De man zou het bouwplan voor het drugslab in Rheden hebben opgesteld. Hij was ook betrokken bij de productie van BMK. Dat is een grondstof die wordt gebruikt voor harddrugs als amfetamine en methamfetamine. In het drugslab werd ook amfetamine aangetroffen.

Waarschijnlijk zal de rechter binnenkort nog meer mensen een nieuw verblijf gaan aanbieden. Hoeveel mensen nog voor de rechter moeten verschijnen is niet duidelijk. Uit politieonderzoek blijkt namelijk dat er meerdere verdachten zijn aangehouden waaronder ook een 50-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats.

Zie ook: Man (50) opgepakt voor witwassen en drugslab in Rheden
Zie ook: Grootschalig drugslab in Rheden: Politie op zoek naar antwoorden

In de onderstaande video laat de politie zien hoe ze een drugslab kunnen aantreffen.