Vierde aanvliegroute Schiphol over gemeente Rheden?

Vliegtuig Foto: Pixabay
Vliegtuig Foto: Pixabay

RHEDEN – De kans bestaat dat er in de toekomst veel vluchten door de vierde aanvliegroute van Schiphol over de gemeente Rheden komen. Daarom heeft de PvdA in Rheden vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.

Nieuwe gedetailleerde berekeningen, uitgevoerd door Schiphol Watch, laten namelijk zien dat de kans reëel is dat er in de toekomst veel meer vliegtuigen over onze gemeente vliegen..

Het college van burgemeester en wethouders heeft, door middel van vragen van Willem Heesen van PvdA, inmiddels laten weten dat ze samen met andere partijen, waaronder de gemeente Arnhem en via de Groene Metropoolregio (GMR) gezamenlijk willen optrekken. Toch moeten het college en de raadsleden nog wel een gezamenlijk standpunt gaan innemen, zo blijkt uit de antwoorden van het college aan de PvdA.

Het college is van mening dat ze zich “wederom actief aansluiten bij het verzet van de gemeenten liggend in deze aanvliegroute, indien dit significante geluidsoverlast met zich mee gaat brengen.

Zie ook: Geen vluchten vanaf Lelystad Airport over Rheden
Zie ook: ‘Geen vliegsnelweg boven ons hoofd’, Arnhem is tegen nieuwe vliegroute
Zie ook: Gemeente Rheden dient zienswijze op Luchthavenbesluit Lelystad in
Zie ook: Stop de vierde aanvliegroute naar Schiphol