Informatieavond over 170 flexwoningen in Haveland

Flexwoningen in Haveland Foto: Martin Slijper
Flexwoningen in Haveland Foto: Martin Slijper

RHEDEN – De gemeente Rheden, in samenwerking met Trits Vastgoed, nodigt alle inwoners uit voor een informatieavond over de bouwplannen op Haveland. Op een deel van het terrein aan de Pinkelseweg/Hoek Dr. Langemeijerweg is het voornemen om circa 170 flexwoningen te realiseren.

Veel interactie

Tijdens de informatieavond wordt het voorlopige stedenbouwkundige plan gepresenteerd. Er wordt ook een vooruitblik gegeven op de volgende stappen in de procedure. Volgens de gemeente is er ruime gelegenheid voor vragen en opmerkingen, die waar mogelijk zullen worden meegenomen in de verdere uitwerking van de plannen. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 3 juli in Ons Huis in Rheden. Aanmelden kan hier.

Wethouder Paul Hofman, en vertegenwoordigers Xander Schenk en Jacco Gersen van Trits Vastgoed, zullen aanwezig zijn en staan open voor gesprek met inwoners. Dit maakt de avond interessant voor omwonenden, woningzoekenden en andere geïnteresseerden. De flexwoningen moeten uiterlijk half maart 2025 gereed zijn.

Eerste fase: van ontwerp naar uitvoering

In deze eerste fase worden 170 woningen gerealiseerd. De tweede fase volgt later. Op Haveland komen flexwoningen voor starters, gezinnen en senioren. Hiervan is 30 procent sociale huurwoningen en de overige 70 procent zijn huurwoningen in een duurdere prijsklasse of studio’s in een goedkope prijsklasse.

Deze flexwoningen zijn bedoeld voor een periode van maximaal 15 jaar. Na de informatieavond wordt de planologische procedure gestart, waaronder het opstellen van een omgevingsplan. Het definitieve plan wordt naar verwachting na de zomer van 2024 gepresenteerd.

Zie ook: Rheden krijgt 200 flexwoningen op Haveland
Zie ook: Wat zijn flexwoningen?
Zie ook: Rheden wil met inwoners praten over toekomst bedrijventerrein Haveland
Zie ook: Geen woningen meer op bedrijventerrein Haveland
Zie ook: Bezwaar tegen bouwplannen voormalig terrein Rheden Steel