Gebouw Scouting Rhedense Pioniers geopend

Opening clubgebouw Scouting Rhedense Pioniers Foto: Rhedense Pioniers
Opening clubgebouw Scouting Rhedense Pioniers Foto: Rhedense Pioniers

RHEDEN – Het nieuwe gebouw van scoutinggroep Rhedense Pioniers is afgelopen zaterdag officieel geopend. Daarbij waren veel kinderen en hun familie aanwezig. Na een woord van dank van beide voorzitters aan iedereen die geholpen heeft bij de bouw van clubhuis ‘t Boschken, werd het gebouw door de burgemeester geopend.

Dit gebeurde met dezelfde houten sleutel die burgemeester Carol van Eert in 2018 gebruikte bij het afscheid van het oude gebouw aan de Heuvenseweg. De sleutel was bewaard voor dit feestelijke moment. De opening had een speciaal Bob de Bouwer-thema, wat vooral voor de kinderen leuk was.

De genodigden bekeken daarna het nieuwe gebouw. Naast mensen van de gemeente Rheden, de architect en sponsoren, waren er ook veel vrijwilligers die hebben geholpen bij de bouw. Veel materialen die gebruikt zijn voor de afbouw, komen uit andere panden zoals het oude gemeentehuis, maar ook van bedrijven, instellingen of particulieren die goede spullen over hadden.

Alles wat niet tweedehands kon worden gevonden, is vaak gesponsord. Zo is er stap voor stap een duurzaam gebouw neergezet dat herinneringen oproept aan het oude gebouw.

‘t Boschken is nog niet helemaal klaar; er wordt nog gespaard voor onder andere een tentenopslag en de bekleding van de containers. De scoutinggroep heeft er alle vertrouwen in dat dit gerealiseerd gaat worden.

Het gebouw is inmiddels al een vertrouwd onderkomen geworden waar de leden, van jong tot oud, zich thuis voelen. De vereniging bedankt alle leden, vrijwilligers, bedrijven en instanties die het mogelijk hebben gemaakt om scouting in Rheden een mooie toekomst te geven.

Meer weten, zie ook:

Zie ook: Waarom hebben de Rhedense Pioniers nog geen volledig clubhuis??
Zie ook: NL Doet zorgt voor leuke dingen bij Rhedense Pioniers
Zie ook: Rhedense Pioniers krijgen nieuw scoutinggebouw
Zie ook: Rhedense Scoutinggroep gaat de hoogte in