Arbeidsmigrantenpand herbouwd met nieuwe woningen

Willemstraat Velp Foto: Willy Jonkergouw
Willemstraat Velp Foto: Willy Jonkergouw

VELP – Wat komt er op de plek van het voormalige migrantenpand aan de Willemstraat in Velp, dat vroeg in de ochtend van 8 augustus 2022 werd verwoest door een enorme brand? Tientallen arbeidsmigranten kwamen toen op straat te staan.

Nu zijn de plannen klaar voor een nieuw pand op de hoek van de Willemstraat en de Hugo de Grootstraat. Willy Jonkergouw uit Schaijk heeft onlangs een omgevingsvergunning gekregen en zou binnenkort kunnen starten met de bouw.

In het nieuwe pand komen negen appartementen. Het zou er ongeveer hetzelfde uitzien als het oude migrantenpand. Toch had Jonkergouw geen duidelijke tekeningen van het nieuwe pand dat hij zelf gaat verhuren.

Hij verwacht dat het nog zeker anderhalf jaar duurt voordat het nieuwe pand er staat. Tegen die tijd zal er mogelijk een kijkdag worden georganiseerd voor geïnteresseerden. Toch is het nog niet helemaal zeker. Wie het niet eens is met de bouwplannen kan namelijk tot 14 november bezwaar maken.

Paul Hofman is blij dat er weer iets nieuws komt. “Na de brand, wilde we niet weer terug naar die situatie! Na veel overleg en puzzelen heeft deze week het college een vergunning goedgekeurd voor het bouwen van 9 appartementen (studio’s). Woningen waar veel behoefte aan is in Velp en bovendien een grote verbetering voor de leefbaarheid in de buurt.”

Meer weten, zie ook:

Zie ook: Grote brand verwoest migrantenpand in Velp
Zie ook: Brandwonden en beenbreuken, vier gewonden bij brand in migrantenpand
Zie ook: ‘Ik hoorde twee harde knallen’, Dean (10) belde 112 bij verwoestende brand
Zie ook: Lof voor opvang migranten na brand in Velp, maar ook vragen
Zie ook: Geen levensgevaar meer na brand in Velp, opvang geregeld
Zie ook: Brand migrantenpand niet aangestoken, oorzaak moeilijk te achterhalen