Woningen Groot Nyvendaal Velp worden aangepast

Woningen Groot Nyvendaal Velp worden aangepast Foto: Martin Slijper
Woningen Groot Nyvendaal Velp worden aangepast Foto: Martin Slijper

VELP – De woningen in Groot Nyvendaal in Velp ondergaan aanpassingen. Sinds de zomer van 2021 hebben inwoners van Velp en Rozendaal moeten aankijken tegen een vervallen pand aan de Rozendaalselaan in Velp. Vanwege het gebrek aan interesse in de bouw van nieuwe, prijzige woningen op deze locatie, worden de bouwplannen opnieuw aangepast door de eigenaar.

De herontwikkeling van de woningen zal resulteren in kleinere woningen, wat naar verwachting ook zal leiden tot lagere prijzen. Hierdoor is het project Groot Nyvendaal ook weer van Funda verwijderd. Desondanks blijft eigenaar Webro Invest de woningen aanbieden via makelaars en de website GrootNyvendaal.nl.

Tot drie jaar geleden diende het pand als locatie voor de zorgorganisatie Boriz. De nieuwe eigenaar, Webro Invest, had oorspronkelijk plannen voor de bouw van een miljoenenpand met 9 appartementen, maar dat lijkt weinig interesse te krijgen voor dit concept.

Na drie jaar van leegstand zijn veel mensen de situatie nu zat op de grens van Velp en Rozendaal. Het pand raakt steeds verder in verval. Op het terrein van het pand staan nu ook oude bouwketen gevaarlijk op elkaar gestapeld.

Projectontwikkelaar ‘WeBro Invest’ is in februari begonnen met de sloop van zijn pand aan de Rozendaalselaan. De dakpannen zijn al verwijderd, maar daar bleef het bij. Het is niet bekend of ze binnenkort echt beginnen met de sloop.

Meer weten, kijk ook hier

Zie ook: ‘We blijven tegen een oud vervallen pand aankijken. Komt Nyvendaal ooit?’
Zie ook: Overlast door zwervers in Velp
Zie ook: Velp krijgt 9 luxe appartementen van 700.000 tot 1 miljoen euro
Zie ook: Woningen Groot Nyvendaal Velp nog steeds niet verkocht
Zie ook: Buurtbewoners van Groot Nyvendaal krijgen geen gehoor bij gemeente
Zie ook: Miljoenencomplex in Velp opnieuw in de verkoop
Zie ook: Nog steeds weinig interesse in miljoenencomplex Nyvendaal

Woningen Groot Nyvendaal Velp worden aangepast – Foto: Martin Slijper
Woningen Groot Nyvendaal Velp worden aangepast – Foto: Martin Slijper