Goed nieuws: geen McDonald’s, wel de groenste NK wielrennen ooit

Marloes van de Kolk Foto: GroenLinks
Marloes van de Kolk Foto: GroenLinks

RHEDEN – GroenLinks is heel blij met het collegebesluit om de vestiging van een McDonald’s met McDrive geen vergunning te verlenen. Immers de prijs is te hoog volgens de partij.

Zoals Marloes van der Kolk (sinds kort de nieuwe fractievoorzitter GroenLinks) aangeeft: “Binnen ons mooie landschap en bijzondere natuur past geen McDonalds. Wat wel bij de Veluwezoom past is rust, stilte en duisternis in de nacht. Hopelijk kan het bestemmingsplan hierop worden aangepast, of kunnen we betere afspraken maken in de context van de omgevingsvisie.

Dinsdag werd ook bekend dat de partijen het eens zijn geworden over het groenste NK wielrennen aller tijden. Ook hierin is GroenLinks Rheden blij dat de gemeenten en de organisatie van het NK samen met Natuurmonumenten een oplossing hebben gevonden waarbij de natuur wordt ontzien. “Een mooi sportevenement én rust in de kwetsbare natuur kunnen nu samengaan, dat is wat we graag zien”, aldus Marloes, “en goed voorbeeld doet volgen. Hopelijk wordt dit goede voorbeeld voortaan ook door andere wielerkoersen gevolgd.

De fractie van GroenLinks laat hierbij wel uitdrukkelijk weten alles kritisch te blijven volgen of de gemaakt afspraken ook worden nagekomen en de bescherming van de natuur voorop blijft staan.

Zie ook: ‘Groenste NK wielrennen ooit’ in regio Arnhem
Zie ook: Gemeente Rheden weigert vergunning aan ontwikkelaar McDonald’s