Albert Heijn mag nog maanden langer open blijven op zondag

Albert Heijn Rheden Foto: Martin Slijper
Albert Heijn Rheden Foto: Martin Slijper

RHEDEN – De Albert Heijn in Rheden heeft als enige supermarkt in de gemeente haar openingstijden op zondag verruimd. De nieuwe openingstijden zijn van 10.00 tot 22.00 uur, terwijl dit eerder van 12.00 tot 19.00 uur was. Ondanks bezwaren blijven deze openingstijden nog maandenlang van kracht.

Deze verruiming mag de supermarkt aan de Groenestraat in Rheden doorvoeren vanwege een fout in de procedure bij de gemeente Rheden. Hierdoor was de gemeente gedwongen de vergunning te verlenen, wat Albert Heijn dankbaar benut.

Het CDA Rheden en de ChristenUnie hebben al eerder laten weten hier niet blij mee te zijn. Het CDA riep de Rhedenaren meteen op bezwaar te maken als ze het er niet mee eens waren, wat ook gebeurde.

Bezwaarmakers niet geïnformeerd

Deze bezwaarmakers hebben echter geen idee waarom Albert Heijn uitstel van de hoorzitting mag aanvragen en de winkel daardoor langer open mag houden. Zowel de gemeente Rheden als de Commissie Bezwaarschriften willen niet precies zeggen waarom de Albert Heijn drie maanden uitstel heeft gekregen.

Bouwplannen

Dit is niet de eerste keer dat Albert Heijn in Rheden negatief in het nieuws komt. Enkele weken geleden lieten buurtbewoners weten niet blij te zijn met de bouwplannen van de supermarkt.

Meer weten, zie ook:

Zie ook: Politiek niet blij met Albert Heijn in Rheden
Zie ook: Buurtbewoners in Rheden niet blij met bouwplannen Albert Heijn

Albert Heijn mag nog maanden langer open blijven op zondag – Foto: Martin Slijper