Lift van treinstation in Dieren al vier weken kapot

Alweer kapotte lift op treinstation Dieren Foto: Robert Goeli
Alweer kapotte lift op treinstation Dieren Foto: Robert Goeli

DIEREN – Het perron van het treinstation in Dieren is sinds 8 juni niet meer bereikbaar voor mensen die de lift moeten gebruiken. Reizigers moeten al bijna vier weken hun auto gebruiken of en taxi bellen en ze zijn ook veel meer tijd kwijt aan het reizen.

Prorail zou de lift in Dieren afgelopen week al repareren, maar dat is niet gelukt. Veel Dierenaren begrijpen niet meer waarom de liften zo vaak kapot zijn. Het gaat nu om lift nummer 3. (zie foto onder) Op sociale media regent het klachten.

Iemand reageerde: “Het wordt hoog tijd dat er een alternatief komt. Mensen die gebruik moeten maken van de lift, zijn veel te vaak de klos. Het station moet te allen tijde bereikbaar zijn voor iedereen. Gisteren nog een onwelworden in de trein, dan is het toch wel fijn als de brancard gebruikt kan worden als dat nodig blijkt.

Een tweede persoon zei: “Bijna een maand is de lift naar het perron op station Dieren defect. Al bijna een maand heb je als rolstoeler, lopende met een rollator, anderszins beperkt, of met een wandelwagen geen toegang tot het perron van station Dieren.

Vervangende oplossing, in de vorm van een taxi is een aanfluiting, want voor 10 uur en tussen 15 uur en 18 geen taxi beschikbaar. Daar heb je dus niets aan als je naar school moet of naar je werk moet. Dit probleem speelt al sinds het nieuwe station er is. Om de haverklap zijn de liften stuk.

Een derde persoon zei: “Het geboden alternatief in de vorm van een taxi is niet beschikbaar in spitstijden vanwege leerlingenvervoer…..voor werkenden en studenten dus een non- oplossing. Al een maand aan het pendelen met mijn zoon naar zijn school. Bus is ook niet betrouwbaar. Vaak zijn de plankjes stuk. Groot probleem!!

Een vierde persoon zei: “Er moet een nooduitgang komen ter hoogte van de perrons, waar gehandicapten ook gebruik van kunnen maken als de lift kapot is. En dat kan makkelijk op de plek die er vroeger was. Onwil van ProRail, ten koste van ouderen en gehandicapten.

ProRail: “Wij maken de liften juist op stations zodat mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn of met een kinderwagen lopen toch op het perron kunnen komen of het perron kunnen verlaten. Het is dan extra wrang als het niet werkt.

Taxi

Als mensen voor een lift komen te staan die niet werkt, kunnen zij het nummer van de NS Helpdesk bellen dat vermeld staat op een sticker bij de lift. Deze helpdesk helpt de reizigers verder. Mocht er naar een ander station gereden moeten worden, dan wordt er een taxi geregeld en de kosten daarvan zijn voor ProRail.

Zie ook: Prorail gaat de lift in Dieren deze week repareren
Zie ook: Jongeren bijna twee uur vast in lift in Dieren
Zie ook: Opnieuw veel klachten over liften bij treinstation in Dieren
Zie ook: Alweer kapotte lift op treinstation Dieren
Zie ook: Liften dagen lang buiten gebruik op treinstation in Dieren

Lift treinstation Dieren – Foto: Studio Rheden