83 sociale huurwoningen in voormalig ziekenhuis Rijnstate

Woningbouw bij ziekenhuis Velp Foto: RTV Arnhem
Woningbouw bij ziekenhuis Velp Foto: RTV Arnhem

VELP – Rudius Vastgoed, de nieuwe eigenaar van het oude ziekenhuis Rijnstate, heeft bekendgemaakt dat het bedrijf binnenkort start met het bouwen van 83 sociale huurwoningen in het oude pand.

Dit is de eerste stap om een nieuwe wijk van circa 800 woningen te realiseren in Velp-Zuid. De voormalige zusterflat van Rudius Vastgoed naast het ziekenhuis in Velp, wordt niet omgebouwd. Daar komen binnenkort 260 asielzoekers te wonen.

In het voormalige ziekenhuis komen in totaal 138 woningen. Dat zijn 83 sociale huurwoningen en 55 koopwoningen. Vivare gaat de huurwoningen verhuren. Vivare wordt ook de eigenaar van de 83 sociale huurwoningen.

Arbeidsmigranten

De woningen worden gebouwd naast het bekende ‘Polenhotel’, vroeger bekend als Bilderberghotel en Crest-hotel. En aan de andere kant naast het De President, waar nu voornamelijk Bulgaren wonen. Volgens buurtbewoners wonen in beide panden in totaal 300 arbeidsmigranten. Dat staat nog los van de 260 asielzoekers in de zusterflat ernaast.

Gea Hofstede wethouder volkshuisvesting gemeente Rheden: “In het voormalige ziekenhuis wordt begonnen met het realiseren van nieuwe woningen. Woningen waar onze inwoners zo hard naar op zoek zijn. Betaalbare woningen! Waaronder ook maar liefst 83 sociale huurwoningen, dit zijn er 33 meer dan gepland.

Meer informatie

Ontwikkelaar Rudius Vastgoed heeft al een website ingericht met meer informatie over de plannen. En op deze website heet het plan niet meer ‘IJssel District’, maar ‘Park Nieuw Velp’ ook al komt er geen park. De eerste woningen gaan in het najaar van 2024 in de verkoop.

Zie ook: ParkNieuwVelp
Zie ook: Voormalige zusterflat van ziekenhuis in Velp krijgt mogelijk 260 asielzoekers (Update)
Zie ook: Velp krijgt definitief nieuwe woonwijk met bijna 800 woningen
Zie ook: Steekincident in ‘Polenhotel’ in Velp
Zie ook: Velp krijgt 242 nieuwe appartementen bij voormalige ziekenhuis
Zie ook: Asielzoekerscentrum Velp eerder leeg dan gepland (2016)
Zie ook: Zestig incidenten in een half jaar tijd bij asielzoekerscentrum Velp (2016)

Ziekenhuis Rijnstate – Foto: Martin Slijper