Voormalige zusterflat weer in gebruik als asielzoekerscentrum

Voormalige zusterflat van ziekenhuis in Velp krijgt mogelijk 280 asielzoekers Foto: Martin Slijper
Voormalige zusterflat van ziekenhuis in Velp krijgt mogelijk 280 asielzoekers Foto: Martin Slijper

VELP – De voormalige zusterflat van ziekenhuis Rijnstate in Velp is na een ingrijpende verbouwing gereed om asielzoekers te huisvesten. Vanaf maandag 16 september zullen de eerste bewoners hun intrek nemen in de nieuwe accommodatie.

Het pand biedt plaats aan maximaal 260 asielzoekers, die er tot uiterlijk 15 juli 2026 mogen verblijven. De verbouwing, die werd uitgevoerd door tientallen bouwvakkers, heeft ervoor gezorgd dat het pand opnieuw geschikt is gemaakt voor bewoning. De zusterflat, gelegen aan de Broekstraat, werd eerder al tussen 2015 en 2017 gebruikt als tijdelijke opvang locatie en voldoet nog steeds aan de eisen van het COA.

Het pand, dat eigendom is van vastgoedontwikkelaar en -investeerder Rudius Vastgoed, ligt naast het parkeerterrein van het voormalige ziekenhuis. Daar wonen al 300 arbeidsmigranten in het bekende ‘Polenhotel’ en De President. De gemeente Rheden heeft plannen om daarnaast ook 800 nieuwe woningen te realiseren.

De gemeente huurt de zusterflat, terwijl het COA zorgt voor de organisatie van zorg en de uitkering van leefgeld. In het nieuwe asielzoekerscentrum komen Syriërs, Eritreeërs, Irakezen, Somaliërs en Afghanen te wonen. De kosten voor zowel de aanpassingen aan het pand als de operationele kosten van de opvang worden volledig door het Rijk gedekt.

Meer weten, kijk ook hier

Zie ook: 83 sociale huurwoningen in voormalig ziekenhuis Rijnstate
Zie ook: Voormalige zusterflat van ziekenhuis in Velp krijgt mogelijk 260 asielzoekers (Update)
Zie ook: Velp krijgt definitief nieuwe woonwijk met bijna 800 woningen
Zie ook: Steekincident in ‘Polenhotel’ in Velp
Zie ook: Velp krijgt 242 nieuwe appartementen bij voormalige ziekenhuis
Zie ook: Asielzoekerscentrum Velp eerder leeg dan gepland (2016)
Zie ook: Zestig incidenten in een half jaar tijd bij asielzoekerscentrum Velp (2016)