Albert Heijn naar het oude pand van Plus? Dit is wat we weten

Albert Heijn Rheden Foto: Martin Slijper
Albert Heijn Rheden Foto: Martin Slijper

RHEDEN – Het pand waarin de Plus-supermarkt aan de Groenestraat 70 in Rheden is gehuisvest, is verkocht aan een bedrijf uit Oosterbeek. Dit bedrijf heeft plannen om de Albert Heijn aan de Groenestraat 78 te verhuizen naar het huidige pand van Plus.

Het is nog niet duidelijk of Plus hierdoor definitief uit Rheden vertrekt. Ook is nog niet bekend wanneer Albert Heijn kan verhuizen en of deze stap definitief is.

Gedwongen ontslagen?

Medewerkers zijn inmiddels op de hoogte gebracht van het voornemen dat de AH-vestiging in de Groenestraat verhuist naar de Plus-vestiging. Er vallen geen gedwongen ontslagen in Rheden. Een aantal personeelsleden van Plus zou mogelijk overstappen naar Albert Heijn. Ook zullen enkele medewerkers van beide supermarkten worden verdeeld over andere filialen in de regio.

Bestemmingsplannen

Of de mogelijke verhuizing van Albert Heijn samenhangt met de bestemmingsplannen aan de Groenestraat/Oranjeweg is niet bekend. Albert Heijn was niet bereikbaar voor commentaar.

Albert Heijn probeert al jaren de supermarkt aan de Groenestraat uit te breiden, maar stuit op groot verzet van buurtbewoners. Zij dreigen de kwestie tot aan de Hoge Raad uit te vechten. Als Albert Heijn naar het pand van Plus verhuist, zou deze juridische strijd overbodig worden tussen de gemeente Rheden en de bewoners die tegen de aangepaste bestemmingsplannen zijn.

Openingstijden

Daarnaast speelt er ook nog probleem met openingstijden. AH is nu open van 10 tot 20 uur op zondag en daar is de gemeente Rheden niet blij mee. Binnenkort zal de bezwarencommissie hier een uitspraak over doen.

Meer weten, kijk ook hier:

Zie ook: Bewoners naast Albert Heijn in Rheden starten procedures tegen bestemmingsplan
Zie ook: Buurtbewoners in Rheden niet blij met bouwplannen Albert Heijn
Zie ook: Sloop van panden in het centrum van Rheden in volle gang
Zie ook: Sloop voor uitbreiding Albert Heijn in Rheden begonnen 2017
Zie ook: Albert Heijn in Rheden wil twee panden slopen en fors uitbreiden 2017
Zie ook: Albert Heijn mag nog maanden langer open blijven op zondag
Zie ook: Politiek niet blij met Albert Heijn in Rheden

Albert Heijn mag nog maanden langer open blijven op zondag – Foto: Martin Slijper