Wordt de oorzaak van vervuild drinkwater nog gevonden?

Water Foto: Mr. Pixabay
Water Foto: Mr. Pixabay

ELLECOM – Waterbedrijf Vitens weet nog steeds niet wat de oorzaak is van de drinkwatervervuiling in Dieren, Ellecom, Spankeren, Laag-Soeren, de Liemers en omstreken. In het water was de enterococcenbacterie aangetroffen. Vitens heeft het waterkookadvies inmiddels ingetrokken. Of de oorzaak ooit gevonden wordt?

Bij de Vitens productielocatie van drinkwater in Dinxperlo is afgelopen weekend toevallig ook verontreiniging gevonden. Ook daar hebben mensen het advies gekregen om drinkwater te koken. Het gaat daar om melkzuurbacteriën die voorkomen in de darmen van mens en dier, en de spijsverteringsprocessen ondersteunen. Zaterdag komt Vitens met een update aan zijn klanten.

Zie ook: Vitens trekt waterkookadvies per direct in
Zie ook: Is de Quooker veilig? En andere vragen over de bacterie in drinkwater
Zie ook: Run op drinkwater in supermarkten
Zie ook: Deze huishoudens moeten het drinkwater tot zaterdag eerst koken
Zie ook: Kookadvies drinkwater voor 46.000 huishoudens