Lift bij treinstation Dieren werkt weer, maar voor hoelang?

Perronlift treinstation Dieren Foto: Martin Slijper
Perronlift treinstation Dieren Foto: Martin Slijper

DIEREN – De lift bij het treinstation in Dieren is na ruim zes weken weer in gebruik genomen. ProRail heeft, na de berichtgeving van Studio Rheden dat de lift mogelijk nog twee maanden buiten werking zou zijn, alles op alles gezet om de problemen sneller op te lossen. De vraag blijft echter hoe lang de lift nu operationeel blijft.

Oorzaak en herstelwerkzaamheden

Sinds 8 juni was de lift van de voetgangersbrug Hoge Juffer naar het perron buiten werking vanwege wateroverlast. Er bleek grondwater de lift in te lopen, wat de elektronica beschadigde. Veel mensen dachten aanvankelijk dat er water door het dak stroomde, maar dit bleek niet het geval. ProRail gaat maatregelen nemen om te voorkomen dat er opnieuw water richting de liften stroomt.

Extra herstelmaatregelen

Naast de waterproblematiek werden ook de staalkabels van de lift met spoed vervangen. Deze kabels moeten om de paar jaar vervangen worden vanwege slijtage. Bovendien speelde vandalisme een rol; jongeren hadden het glas van de lift kapotgemaakt, wat nog gerepareerd moet worden.

Onderdelenproblemen

Joke van der Cruysen, woordvoerder van ProRail, verklaarde dat de reparatie onder andere vertraging opliep door problemen met de onderdelen: ”De reparatie heeft zo lang geduurd omdat er onderdelen voor Schindler vervangen moesten worden die helaas in eerste instantie verkeerde zijn besteld. Er moesten nieuwe (juiste) onderdelen worden geproduceerd.”

Vooruitzichten

Onderdelen zijn met spoed geleverd waardoor de monteurs de afgelopen dagen hard aan de perronlift konden werken. De situatie was zeer vervelend voor de reizigers, en ProRail betreurt de langdurige problemen. Hoewel de perronlift nu weer werkt, blijft het onzeker hoelang deze operationeel blijft, gezien de eerdere technische en vandalismeproblemen.

Meer weten, zie ook:

Zie ook: Lift bij treinstation Dieren werkt weer, maar voor hoelang?
Zie ook: Lift treinstation Dieren nog twee maanden buiten gebruik
Zie ook: Liftproblemen bij treinstation in Dieren: oplossingen in zicht?
Zie ook: Lift van treinstation in Dieren al vier weken kapot
Zie ook: Kan de gemeente de problemen rond treinstation Dieren oplossen?
Zie ook: Prorail gaat de lift in Dieren deze week repareren
Zie ook: Jongeren bijna twee uur vast in lift in Dieren
Zie ook: Opnieuw veel klachten over liften bij treinstation in Dieren
Zie ook: Alweer kapotte lift op treinstation Dieren
Zie ook: Liften dagen lang buiten gebruik op treinstation in Dieren