Het paaswonder van Margriet: Rozenheuvel Hospice is gered

Margriet Smits (rechts) biedt Ietje Donders-Jaspers de handtekeningen aan Foto: Omroep Gelderland

ROZENDAAL – Margriet Smits (69) uit Arnhem, die persoonlijk ruim duizend handtekeningen heeft ingezameld voor het voortbestaan van het hospice in Rozendaal, is erg blij dat Rozenheuvel blijft bestaan. Daarom wil ze graag iedereen bedanken voor de hulp.

Margriet Smits: “Ik heb zelf 1000 handtekeningen verzameld, onder andere bij twee ziekenhuizen van Rijnstate in Arnhem en Zevenaar.” Daarna zijn alle handtekeningen ook door Margriet Smits aan het Leger des Heils overhandigd.

Ze wilde graag alle mensen bedanken die hun handtekening hebben gezet. Ook vertelt ze “dat alle medewerkers van het hospice ontzettend blij en dankbaar zijn dat Rozenheuvel blijft bestaan.”

Tot slot wilde Margriet nog een ding zeggen tegen iedereen: ”Fijne Paasdagen toegewenst.

Hospice Rozenheuvel in Rozendaal
Het Leger des Heils maakte in oktober 2023 bekend op 1 juli 2024 te stoppen met Rozenheuvel, een instelling waar mensen in de laatste fase van hun leven worden verpleegd.

De vrijwilligers van Rozenheuvel zochten de publiciteit op. Ook familie en vrienden van mensen die in het hospice zijn verpleegd, kwamen in actie, zoals Margriet Smits. Ze zamelden bijna 20.000 handtekeningen in, die daarna aan het bestuur van het Leger des Heils werden overhandigd.

Na een half jaar onzekerheid bij de 130 vaste krachten en vrijwilligers van Rozenheuvel kwam er in maart duidelijkheid. Hospice Rozenheuvel in Rozendaal blijft een hospice. De eigenaar, het Leger des Heils, had een overnamekandidaat gevonden.

Zie ook: Voortbestaan hospice Rozenheuvel in Rozendaal onzeker
Zie ook: ‘Ons hospice mag niet weg’, tranen bij Ietje om handtekeningenactie
Zie ook: Stekker uit hospice, Leger des Heils zoekt kandidaat voor overname
Zie ook: Petitie gestart voor Hospice Rozenheuvel in Rozendaal
Zie ook: Hospice Rozenheuvel wil met drie kandidaten praten
Zie ook: Duizenden handtekeningen voor behoud verblijf terminaal zieken
Zie ook: Hoop op redding hospice groeit: ‘We zijn enorm dankbaar’
Zie ook: Blijdschap en dankbaarheid: hospice blijft bestaan