Open huis bij Hospice Rozenheuvel in Rozendaal

Rozenheuvel in Rozendaal. Foto: Martin Slijper/Studio Rheden
Rozenheuvel in Rozendaal. Foto: Martin Slijper/Studio Rheden

ROZENDAAL – Op de ‘Internationale Dag van de Palliatieve Zorg’ opent Hospice Rozenheuvel in Rozendaal haar deuren voor het publiek. Bezoekers krijgen de kans om een kijkje te nemen in het hospice, kennis te maken met de medewerkers en vrijwilligers, en meer te leren over de dagelijkse gang van zaken.

Tijdens de open dag, die plaatsvindt op 12 oktober van 13.00 tot 16.00 uur, worden rondleidingen gegeven en zijn er diverse activiteiten georganiseerd.

Er wordt informatie verstrekt over de verschillende zorgmogelijkheden die Hospice Rozenheuvel biedt, en de Stichting Vrienden van het Hospice zal uitleg geven over hoe mensen het hospice kunnen steunen. Daarnaast krijgen bezoekers inzicht in complementaire zorg en muziektherapie, die beide een belangrijke rol spelen in de zorg voor de gasten.

Hospice Rozenheuvel biedt zorg aan ernstig zieke mensen die zich in de laatste fase van hun leven bevinden. Naast een professioneel team van zorgverleners en verpleegkundigen, wordt het hospice ondersteund door meer dan honderd vrijwilligers. Deze vrijwilligers zetten zich in om de gasten een zo comfortabel en waardig mogelijke tijd te bieden.

Hospice Rozenheuvel ligt aan de Rosendaalselaan 20 in Rozendaal. Iedereen die geïnteresseerd is kan tijdens de open dag een kijkje komen nemen.

Zie ook: Het paaswonder van Margriet: Rozenheuvel Hospice is gered
Zie ook: Voortbestaan hospice Rozenheuvel in Rozendaal onzeker
Zie ook: ‘Ons hospice mag niet weg’, tranen bij Ietje om handtekeningenactie
Zie ook: Stekker uit hospice, Leger des Heils zoekt kandidaat voor overname
Zie ook: Petitie gestart voor Hospice Rozenheuvel in Rozendaal
Zie ook: Hospice Rozenheuvel wil met drie kandidaten praten
Zie ook: Duizenden handtekeningen voor behoud verblijf terminaal zieken
Zie ook: Hoop op redding hospice groeit: ‘We zijn enorm dankbaar’
Zie ook: Blijdschap en dankbaarheid: hospice blijft bestaan