Petitie: Geen McDonald’s op de Veluwezoom, aan de bosrand Velp-Rheden

Krijgt Rheden ook een eigen McDonald’s? Foto: Google Maps
Krijgt Rheden ook een eigen McDonald’s? Foto: Google Maps

RHEDEN – Veel inwoners in de gemeente Rheden hebben al laten weten dat ze niet blij zijn met een vestiging van een McDonald’s met McDrive tussen Rheden en Velp. Daarom hebben ze meteen een petitie opgezet.

McDonald’s moet op de plek van chinees restaurant China Palace komen aan de Arnhemsestraatweg nr. 68. Gemeente Rheden zal waarschijnlijk in april de aanvraag van de omgevingsvergunning moeten beoordelen. Binnen een dag hebben al ruim 1350 mensen een handtekening geplaatst.

Waarom tekenen bewoners de petitie?

– Toename van gemotoriseerd verkeer wat leidt tot een toename van de lokale stikstofdepositie en verjaging van het rondlopende wild. De gemeente heeft speciale lantaarnpalen neergezet met een andere kleur licht, dat uitgaat als er geen verkeer is, juist om t wild de kans te geven daar te foerageren. Hoe tegengesteld!

– De uitstraling van onze leefomgeving wordt geheel anders en past dit niet bij de doelen omschreven in de Koepelgids Gelderland, Ruimtelijke Kwaliteit en Landschap

– Problemen met verkeersveiligheid op een druk punt waar met name heel veel schoolgaande kinderen fietsen. Los van de vraag of de 413 verkeersbewegingen opgenomen in het Aerius berekening van de initiatiefnemer correct is, zou een gemiddeld aantal bezoekers betekenen dat deze met 7300 verkeersbewegingen per dag ver wordt overschreden

-Zwerfafval zal een gigantische toename kennen in een toch al kwetsbaar natuurgebied

– Ongewenste afnemers: de Gemeente Rheden heeft zich gecommitteerd aan afspraken gemaakt in convenant JOGG. Een lokaal, landelijk en internationaal netwerk om samen de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken.

– De horeca van Rheden en Velp is divers en van prima kwaliteit, laten we zorgen dat deze horeca bestaansrecht behoudt.

Het zal en kan dan ook niet zijn dat de gemeente Rheden denkt te volstaan met een enkele toetsing zoals aangegeven in een recente publicatie. Laten wij ons verenigen, stop deze ontwikkelingen in dit prachtige gebied en teken de petitie“, aldus de initiatiefnemer van de petitie.

Meer weten, kijk ook hier

Zie ook: Foodtrendwatcher legt uit waarom McDonald’s wil uitbreiden
Zie ook: Opnieuw vernielingen aan spandoek tegen McDonald’s
Zie ook: Vroege Vogels in gesprek met tegenstanders McDonalds
Zie ook: Discussie over McDonald’s in Rheden zondag op NPO Radio 1
Zie ook: Politie betrapt jeugd die borden tegen McDonald’s bekladden
Zie ook: CDA wil dat burgers niet opdraaien voor kosten McDonald’s
Zie ook: Spandoeken tegen McDonald’s beklad: ‘Dit bedoelen we dus’
Zie ook: Krijgt Rheden ook een eigen McDonald’s?
Zie ook: Politiek in Rheden wil meer duidelijkheid over McDonald’s
Zie ook: Petitie: Geen McDonald’s op de Veluwezoom, aan de bosrand Velp-Rheden
Zie ook: Bijna negenduizend tegenstanders van komst McDonald’s
Zie ook: Opmerkelijke reactie McDonald’s na protest tegen nieuw restaurant
Zie ook: Omwonenden nemen stappen tegen McDonald’s: ‘We gaan heel ver’
Zie ook: Niet iedereen is tegen een McDonald’s in Rheden