CDA wil dat burgers niet opdraaien voor kosten McDonald’s

McDonald’s Rheden. Foto: Martin Slijper

– Het houdt Rhedenaren al weken bezig. De meeste mensen willen geen McDonald’s. En mocht er alleen een McDonald’s restaurant komen zonder McDrive, dan moet de hamburgerketen zelf de kosten betalen van het CDA.

Wanneer op de Arnhemsenstraatweg in Rheden toch een McDonalds vestiging mag komen van de wethouder, dan verwacht het Cda heel veel verkeersbewegingen. Op de beoogde locatie in Rheden is dit bedrijfsconcept volgens de partij verkeerskundig heel erg ongelukkig.

CDA Rheden: “De weg is ter plekke nauw door bebouwing, op nog geen 100 meter ligt een belangrijk kruispunt, en dagelijks komen er honderden schoolkinderen voorbij gefietst. Als er duizenden auto’s en fietsers bijkomen die allemaal moeten afslaan, invoegen en oversteken, kan het niet anders dan dat er levensgevaarlijke situaties gaan ontstaan en dat er continu opstoppingen zullen zijn.

En dus lijkt het logisch dat de Arnhemsestraatweg volledig opnieuw wordt ingericht. Voor ons spreekt het vanzelf dat de rekening hiervoor niet door de belastingbetaler hoeft te worden betaald.

Zie ook: Spandoeken tegen McDonald’s beklad: ‘Dit bedoelen we dus’
Zie ook: Krijgt Rheden ook een eigen McDonald’s?
Zie ook: Politiek in Rheden wil meer duidelijkheid over McDonald’s
Zie ook: Petitie: Geen McDonald’s op de Veluwezoom, aan de bosrand Velp-Rheden
Zie ook: Bijna negenduizend tegenstanders van komst McDonald’s
Zie ook: Opmerkelijke reactie McDonald’s na protest tegen nieuw restaurant
Zie ook: Omwonenden nemen stappen tegen McDonald’s: ‘We gaan heel ver’
Zie ook: Niet iedereen is tegen een McDonald’s in Rheden