Politiek in Rheden wil meer duidelijkheid over McDonald’s

Krijgt Rheden ook een eigen McDonald’s? Foto: Google Maps
Krijgt Rheden ook een eigen McDonald’s? Foto: Google Maps

RHEDEN – De politiek in Rheden is niet blij met de komst van een nieuwe vestiging van McDonald’s aan de Arnhemsestraatweg 68 tussen Velp en Rheden. Op dit moment zit daar nog het chinees restaurant China Palace.

Het fastfoodrestaurant McDonald’s heeft inmiddels een omgevingsvergunning ingediend. Daaruit blijkt dat het huidige pand moet worden gesloopt en McDonald’s een nieuwe McDrive wil bouwen. Onder andere GroenLinks en D66 zijn daar niet blij mee.

Wij hebben grote zorgen over de impact van een ‘drive thru’ restaurant op deze locatie en zijn dan ook niet blij met de aanvraag van McDonald’s”, aldus Herriët Heersink van GroenLinks Rheden. Daarom heeft de partij meteen vragen gesteld aan het college.

GroenLinks: “Wat betekent dit voor bijvoorbeeld de ruimtelijke omgeving, verlichting en verkeersoverlast- en veiligheid? Niet alleen overdag maar ook in de avonden? En niet te vergeten: overlast door zwerfvuil? We willen een schone gemeente zijn, zonder zwerfvuil! Vele vrijwilligers komen nu al te veel afval tegen. We willen deze mensen een hart onder de riem steken: GroenLinks streeft ernaar de bron van vervuiling aan te pakken!

De fractie van GroenLinks Rheden ziet liever geen horecavestiging of bedrijf meer op deze plek. Maar het bestemmingsplan is vastgesteld in 2009. Destijds had de politiek nog weinig aandacht voor de groene ruimte en bescherming van de natuur.

Het college van B&W zal waarschijnlijk in april de aanvraag van de omgevingsvergunning moeten beoordelen. Ondertussen gaat wethouder Paul Hofman nog wel in gesprek met omwonenden en McDonald’s.

Zie ook: Krijgt Rheden ook een eigen McDonald’s?

Studio Rheden kreeg meteen na de eerste publicatie ook al spontane reacties van lezers binnen via de mail.

Rein Kappes: “Bij Mac Donald op de Vlamoven Arnhem wordt overal waar je kijkt afval gedumpt. We zijn bijna thuis en het raampje gaat open en dan mag een ander weer een zaterdag gaan inplannen om die troep op te ruimen.

Ik hoop dat daar aan gedacht wordt dat de omwonende en het natuurschoon wordt aangetast. Of komt de Burgemeester dit in zijn vrije tijd opruimen? Dus eerst rond vragen en denken en dan pas een besluitvorming maken.

W. Aartsen: ”Misschien een idee om na te gaan hoe het kan dat een gemeente al mee gaat met het idee van een Mcdonald’s… terwijl de mensen een goedlopend bedrijf er niet zomaar uitgaan maar de verhuurder heeft andere plannen…

Ze zitten daar 30 jaar.. De gemeente zou zich in moeten zetten dat de mensen er kunnen blijven, dan veranderd er niets in overlast..echt triest dit.

Meer weten, kijk ook hier

Zie ook: Foodtrendwatcher legt uit waarom McDonald’s wil uitbreiden
Zie ook: Opnieuw vernielingen aan spandoek tegen McDonald’s
Zie ook: Vroege Vogels in gesprek met tegenstanders McDonalds
Zie ook: Discussie over McDonald’s in Rheden zondag op NPO Radio 1
Zie ook: Politie betrapt jeugd die borden tegen McDonald’s bekladden
Zie ook: CDA wil dat burgers niet opdraaien voor kosten McDonald’s
Zie ook: Spandoeken tegen McDonald’s beklad: ‘Dit bedoelen we dus’
Zie ook: Krijgt Rheden ook een eigen McDonald’s?
Zie ook: Politiek in Rheden wil meer duidelijkheid over McDonald’s
Zie ook: Petitie: Geen McDonald’s op de Veluwezoom, aan de bosrand Velp-Rheden
Zie ook: Bijna negenduizend tegenstanders van komst McDonald’s
Zie ook: Opmerkelijke reactie McDonald’s na protest tegen nieuw restaurant
Zie ook: Omwonenden nemen stappen tegen McDonald’s: ‘We gaan heel ver’
Zie ook: Niet iedereen is tegen een McDonald’s in Rheden